suzavanje-vaginalnog-ulaza-introitusa-rejuvinacija-vagine
2567
page-template-default,page,page-id-2567,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Sužavanje vaginalnog ulaza (introitusa)

Sužavanje vaginalnog ulaza

 

Za 20-35 minuta opšte kratkotrajne (ili lokalne) anestezije možemo hirurški suziti i estetski doterati otvor vagine  sa minimalnim bolovima 24h posle intervencije.  4 sata nakon intervencije šetate. Prvih 48h se preporučuje odmor u krevetu. Već trećeg dana se opušteno možete vratiti svim vašim redovnim dnevnim aktivnostima. Odnosi su dozvoljeni 25 dana posle hirurške intervencije.

Sužavanje (introitusa) vaginalnog ulaza, labioplastika, perineoplastika i vaginalna rejuvinacija u zadnjih 15 godina spadaju u rutinske i najčešće izvodjene estetske vaginalne operacije. One su minimalno invazivne, sa jako brzim oporavkom, veoma slabim bolovima u toku prvih 6 sati posle intervencije, sa dugoročno odličnim i trajnim rezultatima.

Pacijentkinje svaku završenu estetsku proceduru ocenjuju sa ocenom od 0 do 10.

Rejuvinaciju procenjuju sa jako visokom ocenom tj. -indeksom subjektivne satisfakcije.  Prosečni indeks satisfakcije rejuvinacijom je 97%, dok 96% operisanih pacijenata izjavljuje da bi se bez nedoumice opet podvrglo intervenciji.

 

Način izvodjenja

 

Izvode se na više načina:

A) minimalno invazivnim hirurškim intervencijama ili

B) neinvazivnim procedurama:

 

 • minimalno invazivnom hirurškom tehnikom,
 • laserom.
 • radio-frekventnim talasima -Transcutaneous Temperature Controlled Radiofrequency (TTCRF)
 • kombinovano

 

Neinvazivne procedure

 

Neinvazivne procedure laserom ili radio-talasima ne zahtevaju nikakvu anesteziju pošto su potpuno bezbolne. Laserska kura traje oko 13-15min, a procedura sa radio-talasima traje nesto duže oko 25min. Bez skalpela, krvi i šavova! Pacijent se posle 20min može slobodno vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Obično se radi u kombinaciji sa aplikacijom odredjenih vaginaleta ili krema posle tretmana. Pacijentkinja može imati odnose već za dva dana.

 

Toplota, svetlost i energija laserskog zraka utiču na nakupljanje i bubrenje starog kolagena, ali i na stvaranje novog kolagena, kao i na njegovo remodelovanje u dubini vaginalnih tkiva od 5-7 mm. Pomenuti procesi dovode do bubrenja i nakupljanja kolagenih vlakana i ojačavanja vaginalnih zidova, zatezanja sluzokože vagine i karličnog dna, što za posledicu uz zatezanje i sužavanje zidova vagine daje i bolju potporu mokraćnoj cevi i bešici.

 

U narednih 48h se ponekad može javiti samo osećaj blagog vučenja ili vaginalnog  peckanja.

 

Neke od ovih metoda se mogu i kombinovati u isto vreme bez ikakvih problema. Bez stida, slobodno dodjite na 15 minutnu konsultaciju. U slučaju bilo kakvih nedoumica dobićete kontakt sa prethodno operisanim pacijentkinjama i njihovim partnerima da vam prenesu deo njihovog oduševljenja i dramatičnog poboljšanja u kvalitetu njihovih odnosa. I sexualnih i partnerskih i životnih !

 

 

Hirurške rejuvinacione procedure

 

 

Sužavanje vaginalnog ulaza (koje se sprovodi spolja, približavanjem malih i velikih polnih usana, čima se suzava i sam ulaz u vaginu) ne treba mešati sa hirurškim suženjem vagine ( hirurška vaginoplastika se izvodi u dubini i podrazumeva sužavanje dele dužine vagine). Intritopastika se izvodi za negde oko 35min dok hirurška kopletna vaginoplastika predstavlj nešto obimniji hirurški zahvat i traje negde oko 60min.

Sužavanje introitusa (hirurška introtoplastika) se često radi udruženo i sa sužavanjem cele dužine/dubine vagine (Surgical vaginoplasty). Ukoliko  pripadate grupi žena sa predominantno vaginalnim orgazmom sa kompletnom vaginalnom rejuvinacijom dobijate i besplatno uvećanje G tačke hijaluronom.  Što u svetu ali i kod nas predstavlja ultimativni -kompletni estetsko-rejuvinacioni paket sa najvišim koeficijentom satisfakcije pacijenata posle intervencije. Tu se podrazumevaju estatske korekcije i vaginalnog ulaza i cele dužine vagine koje su nešto obimnije.

 

 

3 meseca posle hirurške intervencije

 

 

Nehirurške, bezbolne, neinvazivne procedure vaginalnog sužavanja Laser i TTCRF

 

U zadnjih 15 godina hit terapija za rejuvinaciju vagine u svetu jesu laser i radiotalasi (TTCRF) ! One predstavljaju metode izbora kod svih pacijentkinja koje žele izbeći operaciju, bolove, duge pripreme za operativno lečenje i ležanje u bolnici.

Laser dovodi do smanjenja obima vagine, suzavanja vaginalnog ulaza i do zatezanja opuštenih vaginalnih zidova što je često prisutno kod  žena  koje su radjale krupniju decu imali nešto duže i teše porodjaje..

Laserskim snopom se kod laserskog podmladjivanja široko deluje na ceo obim vagine i na sve vaginalne zidove čime se izaziva pojačano nagomilavanje kolagenih i vlakana u tkivu i zadebljenje vaginalnih zidova što rezultira sužavanjem njenog obima.

Osim estetike, efekat se kod mladjih seksualno aktivnih žena manifestuje i pojačanim senzibilitetom i poboljšanom lubrikacijom vaginalne regije, što  doprinosi osećaju užitka žene i partnera prilikom seksualnog odnosa.

 

Posle 3 kure Femilift laserske procedure

 

Apsolutno je potvrdena komplementarnost invazivne i neinvazivne metode i najbolji efekti u estetici se definitivno postizu kombinacijom jednog hirurškog i nekoliko (3-4) laserska (ili TTCRF) tretmana. Jedan laserski tretman traje oko 13min do 15min a najbolji razmak izmedju laserskih kura iznosi oko 30-40 dana.

Laser (i radiotalasna TTCRF) vaginalna terapija zbog svoje neškodljivosti, manjka postooperativnih komplikacija, dobre podnošljivosti i brzine izvodjenja bez anestezije (ili u blagoj lokalnoj anesteziji vaginalnom kremom) najčešće predstavlja metodu izbora kod pacijenata:

 

A.) koji žele izbeći operaciju i ležanje u bolnici,

 

B.) kod pac. kod kojih je hirurška operacija kontraindikovana ili

 

C.) prethodni vidovi lečenja nisu dali zadovoljavajuće rezltate!!

 

 

Zaključci u svetu o rejuvinacionim laserskim i TTCRF tretmanima

 

Ovde ćemo navesti samo neke od najbitnijih zaključaka o estetskim procedurama radjenim u zadnjih 10 godina, na velikim serijama pacijenata, u najozbiljnijim svetski akreditovanim časopisima.  A svi textovi na sajtu o vaginalnoj rejuvinaciji, dopunjavaće se u narednom periodu sa najnovijim linkovima i iskustvima iz vodećih svetskih centara za estetsku vaginalnu hirurgiju.

 

 • TTCRF is an effective non‐hormonal, non‐surgical option for women having difficulty achieving orgasm.
 • Twenty‐three of 25 patients reported an average reduction in time to orgasm of 50%.
 • TTCRF Greatly Improves SUI, Sexual Dysfunction, and Genital Appearance
 • Energy-based devices undoubtedly show great promise for the functional and esthetic issues of women’s intimate areas, especially vaginal rejuvenation.
 • G-spot amplification can be done in combination with the third treatment of energy-based devices for vaginal orgasms.
 • TTCRF treatment in postmenopausal women suffering from SUI showed significant improvement in both objective and subjective symptoms. Vaginal health scores also improved as did VAS for dryness and dyspareunia. We feel these improvements were related to histological changes related to improvement in vaginal atrophy that were not observed in placebo patients.
 • Vaginal erbium laser: the second-generation thermotherapy for the genitourinary syndrome of menopause

 

 

 

Posle intervencije

 

Pacijenti svaku kuru ocenjuju sa ličnim koeficijentom satisfakcije ocenom od 0-10 koji se unosi u njihov zdravstveni karton i služi kao procena subjektivnog zadovoljstva pacijenta i individualne efikasnosti svake pojedinačne kure laserskog lečenja!

Bitno je poslušati i ovaj savet! Ukoliko se podmladjivanje i zatezanje vagine radi zbog spada nekog od unutašnjih ginekoloških organa ili opuštenosi vaginalnih zidova pacijentima se daje savet da se do kraja života ne izlažu veoma jakim naporima ( teži čučnjevi, tegovi, džakovi, itd.) Takodje do kraja života ne smeju da se dižu nikakvi tereti teži od 7kg.!!  Čak i kod opstipacije kao prevencija od naprezanja u toku defekacije se uvek preporučuje aplikacija 2 glicerolske klizme pre svake tvrde stolice!

 

Kontrolni pregled kod dr Radovića i vašu operaciju zakažite još danas, klikom na dugme KONTAKT.

 

Keywords: temperature‐controlled radiofrequency, laser, vulvovaginal rejuvenation, orgasmic dysfunction, vaginal rejuvenation, vaginal laxity, minimaly invasive surgery procedure.

 

Autor teksta: Mr.sci. med. dr Miloš Radović,

Specijalista Ginekolog Akušer – Stručni konsultant Ordinacije Raović
Načelnik Dnevne Bolnice, “GAK Višegradska“ UKCS od 2014god.
Osnivač i potpredsednik Srpske Uroginekološke Asocijacije –SUGA
Osnivač i član Uroginekološkog Konzilijuma -KGA UKCS

Nacionalna škola Ultrazvuka u ginekologiji i akušerstvu –(od 1993god.)

Nacionalna škola za Kolposkopiju, patologiju cerviksa, vagine i vulve -Beograd od 1994. god

Član udruženja za estetsku vaginalnu rekonstruktivnu hirurgiju za istočnu Evropu od 2016 god.

 


Vašu intervenciju i kontrolni pregled možete zakazati još danas, klikom na dugme KONTAKT.

Call Now Button