suzavanje-vaginalnog-ulaza-introitusa-rejuvinacija-vagine
2567
page-template-default,page,page-id-2567,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Sužavanje vaginalnog ulaza (introitusa)

Sužavanje vaginalnog ulaza

 

Za 35-45 minuta opšte kratkotrajne (ili lokalne) anestezije možemo hirurški suziti i estetski doterati otvor vagine  sa minimalnim bolovima 24h posle intervencije.  Brzo dizanje iz postelje, – 4 sata nakon intervencije šetate. Prvih 48h se preporučuje odmor u krevetu. Već trećeg dana se opušteno možete vratiti svim vašim redovnim dnevnim aktivnostima. Odnosi su dozvoljeni 25 dana posle hirurške intervencije.

 

Pored samog vaginalnog ulaza (introitusa) je često potrebno suziti i obim prva 3cm. vagine koji je najčešće pogodjen prethodnim porodjajima. U slučaju težih proširenja introitusa (gradus III)  uz introitoplastiku i vaginoplastiku se moraju primaći i podsluzokožno i mišićno tkivo koje se nalazi ispod vaginalnih zidova što operaciju produzava na oko 1h.40 minuta.

 

Sužavanje (introitusa) vaginalnog ulaza, labioplastika, perineoplastika, vaginoplastika i vaginalna rejuvinacija u zadnjih 15 godina spadaju u rutinske i najčešće izvodjene estetske vaginalne operacije. One su minimalno invazivne, sa jako brzim oporavkom, malim procentom komplikacija, veoma slabim bolovima u toku prvih 6 sati posle intervencije, sa dugoročno odličnim i trajnim rezultatima.

 

Sve pacijentkinje svoju završenu estetsku proceduru ocenjuju sa ocenom od 0 do 10.

Rejuvinaciju procenjuju sa jako visokom ocenom tj. -indeksom subjektivne satisfakcije.  Prosečni indeks satisfakcije rejuvinacijom je preko 9,3 kod više od 97% pacijenata.  A 96% operisanih pacijenata izjavljuje da bi se bez nedoumice opet podvrglo intervenciji.

 

 

Način izvodjenja

 

Izvode se na više načina:

 

A) minimalno invazivnim hirurškim intervencijama ili

B) neinvazivnim procedurama:

 

 • minimalno invazivnom hirurškom tehnikom,
 • laserom.
 • radio-frekventnim talasima -Transcutaneous Temperature Controlled Radiofrequency (TTCRF)
 • kombinovano

 

Neinvazivne procedure

 

Neinvazivne procedure laserom ili radio-talasima ne zahtevaju nikakvu anesteziju pošto su potpuno bezbolne. Laserska kura traje oko 13-15min, a procedura sa radio-talasima traje nesto duže oko 25min. Bez skalpela, krvi i šavova! Pacijent se 20min posle laserskog tretmana može slobodno vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima. Obično se radi u kombinaciji sa aplikacijom odredjenih vaginaleta ili krema posle tretmana. Pacijentkinja može imati odnose već za dva dana.

 

Toplota, svetlost i energija laserskog zraka utiču na nakupljanje i bubrenje starog kolagena, ali i na stvaranje novih fibrinskih vlakana, kao i na njegovo remodelovanje u dubini vaginalnih tkiva. Fibroza-ožiljak. Pomenuti procesi dovode do bubrenja i nakupljanja kolagenih vlakana i ojačavanja i zadebljanja vaginalnih zidova, zatezanja i zadebljanja sluzokože vagine, što za posledicu uz zatezanje i sužavanje zidova vagine daje i bolju potporu mokraćnoj cevi i bešici. Deblji prednji zid vagine-bolja podrška bešici. Bešika direktno naleže na donji segment materice i prednji zid vagine kao i mokraćna cev!

 

 

U narednih 48h se ponekad može javiti samo osećaj blagog vučenja ili vaginalnog  peckanja.

 

Neke od ovih metoda se mogu i kombinovati u isto vreme bez ikakvih problema. Bez stida, slobodno dodjite na 15 minutnu konsultaciju. U slučaju bilo kakvih nedoumica dobićete kontakt sa prethodno operisanim pacijentkinjama i njihovim partnerima da vam prenesu deo njihovog oduševljenja i dramatičnog poboljšanja u kvalitetu njihovih odnosa. I sexualnih i partnerskih i životnih !

 

 

 

Hirurške rejuvinacione procedure

 

 

Sužavanje vaginalnog ulaza (koje se sprovodi spolja, približavanjem malih i velikih polnih usana i podizanjem perineuma čime se sužava sam ulaz u vaginu) ne treba mešati sa hirurškim sužavanjem vagine. Hirurška vaginoplastika se izvodi u dubini i podrazumeva sužavanje obima cele dužine vagine.

Introitopastika se izvodi za oko 35-45min dok hirurška kompletna vaginoplastika predstavlja nešto obimniji hirurški zahvat koji traje negde oko 60-90min. Kompletna vaginoplastika pored ostalog podrazumeva i zatezanje oba vaginalna zida (i prednjeg i zadnjeg).

Sužavanje introitusa (hirurška introtoplastika) se često radi udruženo i sa sužavanjem cele dužine/dubine vagine (Surgical vaginoplasty). Ukoliko  pripadate grupi žena sa predominantno vaginalnim orgazmom sa kompletnom vaginalnom rejuvinacijom dobijate i besplatno uvećanje G tačke hijaluronom.  Što u svetu ali i kod nas predstavlja ultimativni -kompletni estetsko-rejuvinacioni paket sa najvišim koeficijentom satisfakcije pacijenata posle intervencije. Tu se podrazumevaju estatske korekcije i vaginalnog ulaza i cele dužine vagine koje su nešto obimnije i duže traju.

 

 

3 meseca posle hirurške intervencije

 

 

Nehirurške, bezbolne, neinvazivne procedure vaginalnog sužavanja Laser i TTCRF

 

U zadnjih 15 godina hit terapija za rejuvinaciju vagine u svetu jesu laser i radiotalasi (TTCRF) ! One predstavljaju metode izbora kod svih pacijentkinja koje žele izbeći operaciju, bolove, duge pripreme za operativno lečenje i ležanje u bolnici.

Laser dovodi do smanjenja obima vagine, suzavanja vaginalnog ulaza i do zatezanja opuštenih vaginalnih zidova što je često prisutno kod  žena  koje su radjale krupniju decu imali nešto duže i teže porodjaje.

Laserskim snopom se kod laserskog podmladjivanja široko deluje na ceo obim vagine i na sve vaginalne zidove čime se izaziva pojačano nagomilavanje kolagenih vlakana u tkivu i zadebljenje vaginalnih zidova što rezultira sužavanjem njenog obima i širine.

Osim estetike, efekat se kod mladjih seksualno aktivnih žena manifestuje i pojačanim senzibilitetom i poboljšanom lubrikacijom vaginalne regije, što  doprinosi osećaju užitka žene i partnera prilikom seksualnog odnosa.

 

Posle 3 kure Femilift laserske procedure

 

 

Apsolutno je potvrdena komplementarnost invazivne i neinvazivne metode i najbolji efekti u estetici se definitivno postižu kombinacijom jednog hirurškog i nekoliko (3-4) laserska (ili TTCRF) tretmana. Jedan laserski tretman traje oko 13min do 15min a najbolji razmak izmedju laserskih kura iznosi oko 30-40 dana.

Laser (i radiotalasna TTCRF) vaginalna terapija zbog svoje neškodljivosti, manjka postooperativnih komplikacija, dobre podnošljivosti i brzine izvodjenja bez anestezije (ili u blagoj lokalnoj anesteziji vaginalnom kremom) najčešće predstavlja metodu izbora kod pacijenata:

 

A.) koji žele izbeći operaciju i ležanje u bolnici,

 

B.) kod pac. kod kojih je hirurška operacija kontraindikovana ili

 

C.) kada prethodni vidovi lečenja nisu dali zadovoljavajuće rezltate!!

 

 

Zaključci u svetu o rejuvinacionim laserskim i TTCRF tretmanima

 

Ovde ćemo navesti samo neke od najbitnijih zaključaka o estetskim procedurama radjenim u zadnjih 10 godina, na velikim serijama pacijenata, u najozbiljnijim svetski akreditovanim časopisima.  A svi textovi na sajtu o vaginalnoj rejuvinaciji, dopunjavaće se u narednom periodu sa najnovijim linkovima i iskustvima iz vodećih svetskih centara za estetsku vaginalnu hirurgiju.

 

 • TTCRF is an effective non‐hormonal, non‐surgical option for women having difficulty achieving orgasm.
 • Twenty‐three of 25 patients reported an average reduction in time to orgasm of 50%.
 • TTCRF Greatly Improves SUI, Sexual Dysfunction, and Genital Appearance
 • Energy-based devices undoubtedly show great promise for the functional and esthetic issues of women’s intimate areas, especially vaginal rejuvenation.
 • G-spot amplification can be done in combination with the third treatment of energy-based devices for vaginal orgasms.
 • TTCRF treatment in postmenopausal women suffering from SUI showed significant improvement in both objective and subjective symptoms. Vaginal health scores also improved as did VAS for dryness and dyspareunia. We feel these improvements were related to histological changes related to improvement in vaginal atrophy that were not observed in placebo patients.
 • Vaginal erbium laser: the second-generation thermotherapy for the genitourinary syndrome of menopause

 

 

 

 

Posle intervencije

 

Pacijenti svaku kuru ocenjuju sa ličnim koeficijentom satisfakcije ocenom od 0-10 koji se unosi u njihov zdravstveni karton i služi kao procena subjektivnog zadovoljstva pacijenta i individualne efikasnosti svake pojedinačne kure laserskog lečenja!

Bitno je poslušati i ovaj savet! Ukoliko se podmladjivanje i zatezanje vagine radi zbog spada nekog od unutašnjih ginekoloških organa ili opuštenosi vaginalnih zidova pacijentima se daje savet da se do kraja života ne izlažu veoma jakim naporima ( teži čučnjevi, tegovi, džakovi, itd.) Takodje do kraja života ne smeju da se dižu nikakvi tereti teži od 7kg.!!  Čak i kod opstipacije kao prevencija od naprezanja u toku defekacije se uvek preporučuje aplikacija 2 glicerolske klizme pre svake tvrde stolice!

 

Kontrolni pregled kod dr Radovića i vašu operaciju zakažite još danas, klikom na dugme KONTAKT.

Zbog angažovanosti više ginekologa u ordinaciji potrebno je naglasiti ime lekara koga želite odabrati za vaš pregled!

 

 

Keywords: vaginoplsty, introitoplasty, lasser rejuvination, transcutaneus temperature‐controlled radiofrequency, laser, vulvovaginal rejuvenation, orgasmic dysfunction, vaginal rejuvenation, vaginal laxity, minimaly invasive surgery procedure.

 

 • Autori:
  • IT-SEO i medicinski tim
  • dr M. Radović
  • Spec. Ginekolog Konsultant Ordinacija Raović i Živaljević (od 2014god.)
  • Osnivač Srpske Uroginekološke Asocijacije,  (SUGA od 2017god.)
  • Načelnik Dnevne Bolnice, KGA UKCS, (od 2014god.)
  • Klinika za ginekologiju i akušerstvo, Univerzitetski Klinički Centar Srbije (od 1995god.)
  • Osnivač i član Uroginekološkog Konzilijuma -KGA UKCS (od 2013god.)

 

 


Podeli ovu objavu
Call Now Button